Proč si zvolit zrovna infrasaunu? Co to vůbec je?

Infrasauna je typ sauny, který využívá infračervené záření k vytápění prostoru. Na rozdíl od tradičních saun, které ohřívají vzduch v místnosti, infrasauny ohřívají přímo tělo pomocí infračervených paprsků. Tento způsob zahřívání má řadu výhod, které přispívají k celkovému zdraví a pohodlí.

Jak infrasauny fungují?

Infrasauna používá speciální infračervené panely, které vyzařují infračervené paprsky. Tyto paprsky pronikají do pokožky a zahřívají tělo zevnitř ven. Tento způsob ohřevu je efektivní, protože teplo proniká hlouběji než v tradičních saunách, kde teplo ohřívá pouze vzduch.

Výhody používání infrasauny

  1. Zlepšení cirkulace krve
    Infračervené paprsky pomáhají rozšířit cévy a zlepšit prokrvení. To může přispět k lepšímu okysličení svalů a tkání, což je zvlášť užitečné pro lidi s problémy s oběhovým systémem nebo svalovými bolestmi.
  2. Detoxikace organizmu
    Dále podporují pocení, což pomáhá eliminovat toxiny a nečistoty z těla. Pocení v infračervené sauně je intenzivnější než v tradiční sauně, protože teplo proniká hlouběji do kůže.
  3. Úleva od bolesti
    Teplo z této sauny může pomoci zmírnit bolest svalů a kloubů, což je výhodné pro lidi trpící chronickými bolestmi nebo artritidou.
  4. Zlepšení kvality spánku
    Relaxace v infrasauně může pomoci uvolnit napětí a stres, což může přispět ke zlepšení kvality spánku a celkové pohody.
  5. Podpora hubnutí
    I když tyto sauny nejsou náhradou za fyzickou aktivitu, mohou pomoci při procesu hubnutí tím, že zvyšují metabolismus a podporují spalování kalorií během použití sauny.

Jak často používat infrasaunu?

Doporučuje se používat infrasaunu 2–3krát týdně, ale frekvence může záviset na individuálních potřebách a zdravotním stavu. Je důležité poslouchat své tělo a nezapomínat na hydrataci, protože pocení může vést k dehydrataci.

Jsou i zde zapotřebí zezpečnostní opatření?

ANO. Před použitím infrasauny je dobré se poradit s lékařem, zejména pokud máte zdravotní problémy nebo užíváte léky. Rovněž je důležité dodržovat doporučenou dobu pobytu v sauně, aby se předešlo přehřátí.

Infrasauny nabízejí řadu zdravotních přínosů, které mohou přispět k vašemu celkovému zdraví, pohodlí a celkové relaxaci. Jejich schopnost zlepšit cirkulaci krve, detoxikovat organizmus a zmírnit bolest je činí atraktivní volbou pro ty, kteří hledají efektivní způsob relaxace a wellness.